Bröllop i Malmö – arabiskt bröllop / svenskt bröllop.

Det finns bröllop och sedan finns det bröllop.  Scrolla ner om ni vill se videon ifrån bröllopet 🙂

Jag kan nog skriva det redan nu, om ni undrar varför typ 90% av alla i videon, liknar varandra så är det för att det var min brors bröllop, dvs många kusiner, mostrar, morbröder , farbröder och ännu mer kusiner. Så jag fick med andra ord agera som bröllopsfotograf på min brors bröllop.
Släktingar från Tyskland och Danmark tog sig till Malmö för att fira min brors, ,Ahmed och Johannas bröllop. Detta hade jag sett fram emot, inte bara som bröllopsfotograf utan även som syster till Ahmed.
Så jag packar väskan, tar flyget, tas emot av mina föräldrar och minsta 15 andra personer som försöker få plats i en lägenhet på fyrarum. Kusiner som jag inte hade träffat på ca 10 år. Alla var glada och såg fram emot morgondagens bröllop. Det skulle inte bli lik någonting annat och som vanligt var bröllopsfotografen inom mig förväntansfull!
Min bror, och Johanna hade planerat bröllopet i över ett år..väldigt olik alla andras bröllop i familjen. Alla var laddade och så var jag.
Som bröllopsfotograf, älskar jag heldags bröllopfotograferingar. Det innebär att jag har möjligheten att återberätta dagen, känslorna, och de små små grejerna på ett mycket mer friare sätt.
Jag vaknade kl 7 på bröllopdagen för att åka till den blivande bruden för att fotografera förberedelserna. Ahmed, som brukar vara super lugn, var smått nervös och ännu mer stressad. Han påpekade flera gånger att jag inte skulle glömma att kontakta honom när Johannas förberedelser var klara. ( Han ringde mig minst 10 gånger under loppet av 3 timmar..nervös som sagt) Jag har träffat många många blivande brudar, men den här tjejen, hon var cool lugn. Hon sminkades och fixade håret och under tiden fick min bror smaka lite av den arabiska kulturen hemma hos mina föräldrar.
Underbart vacker brud!
Bröllop i Malmö
Allting ska sitta på plats, även frisyren. ..
Bröllop i Malmö
Hos frisören..
Bröllop i Malmö
Min mormor, farmor och alla Ahmed kompisar och kusiner samlades hos mina föräldrar för att förbereda Ahmed. Detta gjordes genom dans och musik och andra hemligheter. Vill ni veta vad får ni fråga Ahmed ..
Som bröllopsfotograf har fotograferat endel first look, alltså , stunden då paret träffar varandra efter att de har gjort sig i ordning (på var sitt håll). Jag har sett att folk oftast bli glada och sen börjar de att gråta, men min bror, han börjar skratta och säger typ ”skiiiit”. Han är glad, Johanna ser sjuktsnygg ut.
Jag förstår honom.
Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö (skiiiiit..)

Vi sätter oss i bilen och kör iväg till en park, sedan stranden för att ta lite porträtt. Johanna och Ahmed, de är lite blyga men släpper loss efter en stund. Vi fick ett fint väder och paret var nöjda och glada. Ahmed är inte längre nervös och Johanna är fortfarande sådär Cool-lugn.
Här får ni sen en av många porträttfoton!
Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö

Olikt andra arabiska bröllop, så vill Ahmed och Johanna hålla tiden, de har en vigselförättare som väntar. Vi åker iväg och tas emot av ca 200 gäster. De jublar (arabisk ljud..typ gliii) och klappar när de får se paret som kommer cyklandes in till herrgården. Jag springer efter med 25 cm högklackade skor och lååång klänning (jag är inte bara bröllopsfotograf utan syster till Ahmed..så att se snygg ut..I had to!)
Bröllop i Malmö

(gliiiiii)

Paret gifter sig, och nu börjar det alla (kusinerna) har sett fram emot, dansen. Är du arab så dansar du, det spelar ingen roll om du är 9 år eller 90 år. Alla dansar. Dansar och dansar. I flera timmar. Så brukar ett arabiskt bröllop se ut.
Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö

 

Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö (magdans..)

 

Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö

Johannas föräldrar och kusiner ansluter sig till dansen och kör ett par sväng av Dabke (arabisk dans) de lär sig ganska snabbt och verkar smälta in bland den högt dunkade arabiska musiken och parets vänner dansar.
150807_Karleksfoto_Ahmed_Johanna_694
Ahmeds kompisar gör den obligatoriska dansen som återfinnas på ett arabiskt bröllop, aka,  ”lyft upp brudgummen på axel-dansen” Ahmed är nog inte höjd rädd, han dansar på, jag fotograferar, fortfarande med mina högklackade skor på.
Bröllop i Malmö
Ja, bruden har också en obligatorisk dans. Det går ut på att hon ska ta stearinljus och samla alla ogifta kvinnor för att dansa med de runt brudgummen.
Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö (brudens obligatoriska dansa med ljus..)

Min bror Ahmed, han är en ganska tystlåten person, det är också Johanna. SÅ de passar varandra. De träffade via hemsidan Nattstad (tänk Facebook, Lundström) och i sju år höll de ihop innan de bestämde sig för att förlova sig.
Så när Ahmed håller ett tal, börjar min pappa och mamma storgråta. Ahmed berättar om våningssängen han och min bror delade ihop, hur han gick i sömnen en gång och förstörde våran Playstation spel (fråga inte hur..) om hur mamma hjälpte paret med att välja möbler och hur pappa var omtyckt bland alla. Jag minns inte riktigt vad han sa, men mina föräldrar stortjöt.
150807_Karleksfoto_Ahmed_Johanna_704
Bröllop i Malmö
Johanna, ja, hon ville inte vara sämre än min bror, så helt plötsligt börjar hon sjunga. Ingen visste att hon kunde sjunga..inte ens min bror. Johanna, berörde allas hjärtan med sin sång.
Bröllop i Malmö

Bröllop i Malmö (bruden sjunger)

Dans, musik,skratt och lite mer mat. Så försatte kvällen.
Det var en fin dag, jag gick hem med en kamera full med fina foton och främst en dag som jag aldrig kommer att glömma. Ja, och om ni undrar hur mina fötter mådde, så kan jag säga att jag hade träningsvärk. Men det spelar ingen roll, för dagen efter skulle jag ta fram kameran på nytt för att fotografera en familj.

Bröllop i Malmö

Ahmed och Johanna. Jag hoppas att ni gillar eran video. Tack för en underbara dag och för fantastiskt fina minne. Vi ses i Malmö snart.  Som bröllopsfotograf är jag nöjd och glad, foton kommer snart att levereras i en lyxig fotoalbum!
Ja, det finns måååånga , måånngaaa foton. Klicka på videon nedan för att se flera foton.

 eller här
https://animoto.com/play/FTtPvOrmmfaPAGKCIspXIg